ΠΑΣΟΚ ΜΟΥ SORRY

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΟΚΕ
ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2003-2004

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

Pasok-Mou-Sorry-PosterΣτη φαντασμαγορική αυτή επιθεώρηση δεν μένει τίποτα ασχολίαστο από τη σύγχρονη επικαιρότητα.
Καυτηριάζεται η ελληνική σύγχρονη καθημερινότητα, τα πολιτικά και καλλιτεχνικό-τηλεοπτικά δρώμενα.
Ο Σωτήρης Μουστάκας και ο Μάρκος Σεφερλής, πρωταγωνιστούν σε πολλά διαφορετικά νούμερα της παράστασης, δημιουργώντας μια απίστευτα χιουμοριστική ατμόσφαιρα και χαρίζοντας απλόχερα το γέλιο στους μικρούς και μεγάλους φίλους τους.
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
Σωτήρης ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ
Μάρκος ΣΕΦΕΡΛΗΣ
Κώστας ΤΣΑΚΩΝΑΣ
Γιάννης ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ
Τάκης ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ
Γιούλη ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Πέτρος ΞΕΚΟΥΚΗΣ
Γιάννης ΖΟΥΜΠΑΝΤΗΣ
Τίσσα ΒΑΣΙΛΑΚΗ
Γιώργος ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ
και η Νανά ΔΟΓΚΑ
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Θα μπορούσα να γράψω ένα σημείωμα μικρό, απ’ αυτά που αφήνουν στο ψυγείο τα σημερινά ζευγάρια, του στυλ: “Αγάπη μου, έχει στο φούρνο μουσακά και κοτόπουλο, απ’ τη γιορτή σου”. Και σκέφτεται ο άντρας: “Ωραία”. Αλλά μόλις συνειδητοποιεί ότι η γιορτή του έχει περάσει εδώ και δύο μήνες, καταλαβαίνει ότι δεν είναι καθόλου ωραία και του’ ρχεται να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο.
Κι όλα αυτά γιατί τα σημερινά ζευγάρια δεν προλαβαίνουν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Εμείς όμως, επειδή και προλαβαίνουμε και κυρίως θέλουμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας, γι’ αυτό και κάθε χρόνο βρισκόμαστε στις ίδιες θέσεις (εγώ ανεβασμένος στη σκηνή κι εσείς από κάτω, αλλά πάντα ανεβασμένοι ψυχολογικά), θα μου επιτρέψετε αυτό το σημείωμα να είναι λόγο μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα.
Πιστεύω ότι ο Θεός, θέλοντας να επανορθώσει την αδικία που έκανε εις βάρος μου (και μιλάω πάντα για την εξωτερική μου εμφάνιση), μου έδωσε ένα χάρισμα. Να μπορώ να κάνω τον κόσμο να γελάει.
Κάτι που συνειδητοποίησα από πολύ μικρή ηλικία κι από τότε δεν υπάρχει μέρα, ώρα, λεπτό, στιγμή που να μην το κάνω. Συνέχεια. Πρωί, μεσημέρι, βράδυ, μετά το φαγητό, αλλά και άλλες ώρες, χωρίς συνταγή γιατρού.
Άρχισα να παίζω θέατρο ερασιτεχνικά στην Κόρινθο-όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα-σε ηλικία 8 ετών. Και αγάπησα το θέατρο σαν τρόπο έκφρασης και όχι σαν μέσο προβολής, απόκτησης δόξας ή χρημάτων. Έτσι λοιπόν, κάθε καινούρια παράσταση για μένα, είναι μία ακόμη κατάθεση ψυχής και όχι μία ακόμη κατάθεση στην τράπεζα. Γι’ αυτό και προσπαθώ να βρίσκω καινούρια πράγματα, να μην επαναλαμβάνομαι, έτσι ώστε ο θεατής να φεύγει όχι απλά ευχαριστημένος, αλλά με διάθεση να θέλει να την ξαναδεί.
Το ίδιο πνεύμα προσπάθησα να μεταφέρω και στη φετινή παράσταση, η οποία όπως θα δείτε έχει να παρουσιάσει καινούρια πράγματα, πιο επίκαιρα, φρέσκιες ιδέες και μια άλλη άποψη για την επιθεώρηση, με γρήγορους ρυθμούς, έξυπνα νούμερα, καθώς και τη συμμετοχή του κοινού σε πολλά από αυτά. Κι αυτό με την πολύτιμη συμβολή όλων των συνεργατών μου, αυτών που βρίσκονται πάνω αλλά και πίσω απ΄τη σκηνή και κυρίως του επιχειρηματία Αλέξανδρου Παρίση, που πίστεψε σ’ αυτήν την παράσταση και διέθεσε αρκετά χρήματα για το ανέβασμά της και εύχομαι να έχει την αναμενόμενη επιτυχία, ώστε να μην χρειαστεί να του πω “Αλέκο sorry”. Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου.***Αν και για την εξωτερική μου εμφάνιση, δεν θα έπρεπε να έχω παράπονο απ’ το Θεό. Τι να πει δηλαδή κι ο Τσάκωνας;

Καλή σας διασκέδαση, ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥ
Η Επιθεώρηση, περιέχει τη λέξη θεώρηση. Μία πιο σύγχρονη λοιπόν θεώρηση των πραγμάτων, επέβαλε να χρησιμοποιήσουμε νέες τεχνικές, τεχνολογία του 2000, για να’ ναι το θέαμα ελκυστικό μια και μία εικόνα ίσον 1000 λέξεις.
Σ’ αυτή την καινούρια θεώρηση, συνέβαλε αμέριστα ο Αλ. Παρίσης με το ανοιχτό μυαλό του και οι τεχνικοί και οι φίλοι που στάθηκαν δίπλα μου.
Χαρείτε λοιπόν το ΠΑΣΟΚ ΜΟΥ SORRY και καλή σας διασκέδαση.
Χορογράφος ΝΑΝΑ ΔΟΓΚΑ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Μάρκος ΣΕΦΕΡΛΗΣ
Κείμενα: Μάρκος ΣΕΦΕΡΛΗΣ-Σταμάτης ΟΡΦΑΝΟΣ – Ομάδα “ΦΕΥΓΑ”
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σάββας ΤΑΣΙΟΥ
Χορογραφίες: Νανά ΔΟΓΚΑ
Μουσική: Νίκος ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ
Ενδματολόγος: Σύλια ΔΕΜΙΡΗ
Εκτέλεση Φωτισμών: Αργύρης ΘΕΟΣ
Μακιγιάζ Μάρκου Σεφερλή: Αλίκη ΑΛΦΟΝΣΟ
Τεχνική Επιμέλεια: Σπύρος ΤΖΩΡΑΣ – Ηλίας ΒΑΚΑΚΗΣ
Ήχος: Βασίλης ΝΤΑΡΛΑΔΗΜΑΣ
Ηλεκτρολόγοι: Ηλίας ΒΑΚΑΚΗΣ – Μενέλαος ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
Μηχανικοί Σκηνής: Θωμάς ΜΑΡΙΑΣ – Γιώργος ΝΑΣΗ
Φωτογράφηση: Studio ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ
Δημόσιες Σχέσεις: WILL
Σύμβουλος Επιχειρήσεων: Γιώργος ΜΑΡΤΙΝΗΣ
Παραγωγή: Αλέξανδρος ΠΑΡΙΣΗΣ – Γ. ΧΑΝΤΖΗΣ