ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ
ΧΕΙΜΩΝΑΣ 1998-1999

ΚΩΜΩΔΙΑ

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Η ΚΩΜΩΔΙΑ λέμε, Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ, Η ΟΜΙΧΛΗ.
Όλα αυτά είναι γένους θηλυκού. Οι άντρες μπορεί να παιδεύονται, να μπερδεύονται, αλλά την ευρηματικότητα των γυναικών δεν την πλησιάζουν. Είναι οι μόνες που μπορούν να κρατήσουν εφτασφράγιστο ένα μυστικό.
Είναι για τους άντρες απρόσιτες και απρόβλεπτες. Οι άντρες είναι σίγουροι για τα πάντα, ράβουν ίντριγκες στα μέτρα τους, είναι πιο ευθείς στο πάθος τους και συχνά την πατάνε.
Γι’ αυτό η διανομή (άλλη λέξη θηλυκού γένους) είναι τέλεια; Ελάτε λοιπόν Μαρία, Αγγελική, Ωραιοζήλη, Νίκο, Μάρκο, Δήμο, να παίξουμε με μια φέτα της ζωής μας πιο έξυπνη, πιο εύστροφη με πιο ….θηλυκό μυαλό!
Καλή διασκέδαση, (παραγίνεται το πράμα με τα θηλυκά)!
Κώστας Αρζόγλου
ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΛΩΝ
(Κατά σειρά εμφανίσεως)
Αγγελική Δημητρακοπούλου:
Τζέιν
Μαρία Αλιφέρη:
Σίρλευ
Δήμος Μυλωνάς:
Μαρκ
Νίκος Παπαναστασίου:
Γκίλμπερτ
Ρέα Καραγιαννίδη:
Χέλγκα
Μάρκος Σεφερλής:
Ρότζερ
Μετάφραση – Μιράντα Ιουλιανού
Μιράντα Ιουλιανού

Μιράντα Ιουλιανού

Ε, όχι φτάνει! Κι άλλος για πρωινό;
Σας έχει τύχει να ετοιμάζεστε να πάρετε το πρωινό σας και να διαπιστώνετε ότι βρίσκονται στο σπίτι σας ένα σωρό άγνωστοι τύποι οι οποίοι θέλουν να το μοιραστούν μαζί σας;
Μπορεί εσάς να μη σας έχει τύχει, συνέβη όμως στο σπίτι του Γκίλμπερτ και της Σίρλευ, όταν η Σίρλευ αποφασίζει εν αγνοία του συζύγου της να δανείσει το σπίτι της στη φίλη της Τζέιν για να υποδεχτεί το νεαρό μηχανόβιο Μαρκ.
Τι γίνεται όμως όταν ο Γκίλμπερτ επιστρέφει εκτάκτως στο σπίτι φέρνοντας μαζί του τη γοητευτική αεροσυνοδό Χέλγκα, ενώ παράλληλα κάνει την εμφάνισή του με ένα μπουκέτο λουλούδια ο σύζυγος της Τζέιν; Θα καταφέρουν να πάρουν όλοι πρωινό…χωρίς παρεξηγήσεις;
Θα το μάθετε παρακολουθώντας τη φαρσοκωμωδία ‘’anyone for breakfast’’ με ελληνικό τίτλο ‘’Υπεράνω Πάσης…απιστίας’’.
Καλή διασκέδαση ή αλλιώς….enjoy your breakfast!

Σκηνικά – Δέσποινα Βολίδη
Δέσποινα Βολίδη

Δέσποινα Βολίδη

Κάποια μέρα μ επήρε τηλέφωνο ο Μπάμπης ο Κράλιοβιτς, ζητώντας μου να συνεργαστούμε στο Αυλαία. Πολύ σύντομα διαπίστωσα ότι ο Μπάμπης και η Ηρώ Κράλιοβιτς, εκτός από θαυμάσιοι άνθρωποι, είναι και σωστοί επαγγελματίες, εφόσον μου έδωσαν το πράσινο φως, να εκμεταλλευτώ όπως νομίζω εγώ καλύτερα τη σκηνή, εξυπηρετώντας τις ανάγκες του έργου.
Έτσι αφαιρώντας τελείως την ‘’μπούκα’’ και φθάνοντας μέχρι τη ‘’σχάρα’’ (ταβάνι) και τους τοίχους της σκηνής, έκανα ένα διώροφο σκηνικό, με κήπο και βοηθητικούς χώρους. Πιστεύω ότι έδωσα την καλύτερη δυνατή λύση από πλευράς αισθητικής και λειτουργικότητας, ώστε να έχουν και οι ηθοποιοί την άνεση της κίνησης.
Όσο για τους εξαιρετικούς και ταλαντούχους ηθοποιούς του θιάσου είχα μια άψογη συνεργασία και η χαρά μου ήταν διπλή για δύο λόγους, πρώτον διότι με τις μεν γυναίκες τού θιάσου έχω ξανασυνεργαστεί, και δεύτερον με τους άνδρες του θιάσου είχα τη χαρά να τους γνωρίσω και από κοντά.
Επίσης, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους τεχνικούς συνεργάτες μου, τον Μουρτά, τον Γουργιώτη, τον Άγγελο, τον Οδυσσέα, τον Θόδωρα, τον Μπουψουμάτσια, τον Βασίλη, τον Γιώργο, την Κούλα και την Καίτη για την συνεργασία τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Κώστας Αρζόγλου
Κείμενο: Derek Benfield
Μετάφραση-Απόδοση Κειμένου: Μιράντα Ιουλιανού
Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη
Μουσική: Νίκος Βεντουράτος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρήστος Γούτης
Συντηρητής-Εγκαταστάτης Ηλεκτρολόγος: Δημήτρης Μανωλόπουλος
Ευγενής προσφορά φωτισμού έργου: Δημήτρης Γουριώτης
Μέριμνα παραγωγής-Διαχείριση ταμείου: Κούλα Κράλιοβιτς
Διεύθυνση Παραγωγής: Ηρώ Κράλιοβιτς
Διεύθυνση – Παραγωγή-Επιχέιρηση: Μπάμπης Κράλιοβιτς